Costa Laskenta kehittää palveluita kestävän rakentamisen tukemiseksi

Kiinteistö- ja rakennusalan osuus kaikista Suomen ilmastopäästöistä on noin kolmannes. Rakennusmateriaalien suhteellinen osuus korostuu rakennusten energiatehokkuuden parantuessa ja rakennuksen käytön aikaisten päästöjen vähentyessä. Rakentamisessa tuleekin entistä tarkemmin keskittyä vastuullisten ja ympäristöystävällisten valintojen tekemiseen jo hankkeen alkuvaiheessa.

Costa haluaa tarjota fiksuja vaihtoehtoja rakennusalan toimijoille kestävän rakentamisen edistämiseksi. Hiilijalanjäljen laskeminen on hyvä ensimmäinen askel vähäpäästöisempiin rakennuksiin. Päästöjen laskemisen lisäksi tulisi myös ymmärtää realistiset ja kustannustehokkaat tavat päästöjen pienentämiseen.

”Rakentamisen vähähiiliset valinnat ja niiden kustannusvaikutusten ymmärtäminen ovat avainasemassa tulevina vuosina. Kestävä rakentaminen tarkoittaa hiilijalanjäljen pienentämistä koko rakennuksen elinkaarella esimerkiksi vastuullisten materiaalivalintojen kautta. Kytkemällä päästö- ja kustannustieto yhteen ja optimoimalla valinnat näiden suhteen voimme auttaa hankkeeseen liittyvässä päätöksenteossa sen eri vaiheissa”, Veera Jehkonen kertoo. 

Lue lisää kestävään rakentamiseen liittyvistä palveluistamme:

Costan hiilijalanjälkilaskenta 

 

Lisäksi haluamme tarjota luotettavaa tietoa ja ennustettavuutta rakentamisen kustannusten lisäksi myös tontille rakennettavan rakennuksen tuotoista.

Costa kehittää hiilijalanjäljen laskentaan ja tonttioptimointiin liittyviä palveluita kehityshankkeessaan, joka on Euroopan unionin osittain rahoittama.  

Euroopan unionin osarahoittama kehityshanke Costa

 

Lisätietoja:

Veera Jehkonen
Toimitusjohtaja 
Costa Laskenta Oy
0503690435
veera.jehkonen[@]costalaskenta.fi