Kaikki perustuu luottamukseen - Rakennusliike Soimun ja Costan yhteistyö

Rakennusliike Soimu Costa yhteistyö


Rakennusliike Soimulla
on poikkeuksellisen hieno kasvutarina. Vuonna 1990 perustettu joensuulainen perheyritys on laajentunut ympäri Suomea ja toimii nyt Joensuun lisäksi Kuopiossa, pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä. Yritys onnistui kasvamaan vuonna 2023 haastavasta markkinatilanteesta huolimatta, ja liikevaihto kasvoi 36 prosenttia 72,5 miljoonaan euroon.  

Kaikki perustuu luottamukseen

Soimun ja Costan yhteistyö juontaa juurensa melkein 30 vuoden taakse, Costan Senior Advisorina toimivan Seppo Jehkosen yrityksen aikaisiin asiakassuhteisiin. Costa on laskenut Soimulle lukuisia kustannusarvioita sekä urakkakilpailu- että perustajaurakointikohteisiin. Yhteistyö on kasvanut ja kehittynyt molempien yritysten kasvuvaiheiden mukana.

- Kustannuslaskennan yhteistyössä ammattitaito ja luottamus ovat tärkeintä. Siinä annetaan vähän niin kuin lompakko lainaan, sanoo Soimun perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Eero Mustonen.

- Laadukkaan lopputuloksen lisäksi aikataulujen pitäminen on erittäin tärkeää, ja siinä Costa on aina onnistunut, jatkaa Esa Kaivola, Soimun Etelä-Suomen aluejohtaja.

Soimun menestyksen yhtenä tekijänä on hankinnan kytkeminen vahvasti jo tarjousvaiheeseen mukaan. Tähän on tietoisesti panostettu, ja toimintaa on kehitetty systemaattisesti. Kustannuslaskennan kumppanin rooli on ratkaiseva ennakkotarjousten huomioimisessa ja tarjouksista olennaisten asioiden poimimisessa.

- Costa on osoittanut ammattitaitonsa, ja luottamus osaamiseen on vain kasvanut yhteisten projektien myötä, kertoo Soimun hankintainsinööri Stiina Pasanen.

Ihmiset tekevät yrityksen menestyksen

Eero Mustosen mukaan rakentaminen on ihmissuhdelaji. Soimun vahvuutena on erittäin kokenut ja osaava henkilöstö, jolla on monipuolista osaamista ja ajattelua eri osa-alueisiin. Ihmiset tekevät yrityksen menestyksen. Kaikki lähtee siitä, että on oikea ja hyvä porukka, joka puhaltaa yhteen hiileen. Järjestelmät ja toimintamallit täytyy olla kunnossa, ja ne mahdollistavat kasvun ja kehittymisen, mutta tarvitaan oikeat ihmiset tekemään työt.

- Soimulla on hauska porukka, tämä on kiva paikka tehdä töitä. Ilmapiiri on rento ja leppoisa, mutta työt tehdään tosissaan ja huolella, sanoo Stiina Pasanen.

Yrityksen kulttuuri näkyy myös Costan ja Soimun välisessä yhteistyössä. Avoin ja välitön vuorovaikutus mahdollistaa laadukkaan lopputuloksen ja yhteisen kehittymisen.

- Soimu on yksi pitkäaikaisimmista asiakkaistamme, ja useiden vuosien monipuolinen yhteistyö on kehittänyt yhteisten laskentatapojen lisäksi myös Costan toimintaa eteenpäin, kertoo Ville Jehkonen, Costan operatiivinen johtaja.

Menestyäkseen katse täytyy olla koko ajan tulevaisuudessa, ei voi jäädä paikalleen markkinamuutoksista huolimatta. Tarvitaan positiivinen ote ja hyvä tekemisen meininki, jotta toiminta kasvaa, kehittyy ja kukoistaa myös tulevaisuudessa. Tämä asenne näkyy kaikessa Soimun toiminnassa.

 

Rakennusliike Soimu Oy:

  • Perustettu 1990
  • Liikevaihto 72,5 M€ (2023)
  • Henkilöstö 104
  • Toimipisteet Helsinki, Joensuu, Kuopio, Jyväskylä